Nejlepší lokalita v Plzni

Sirény v Bolevci obtěžují obyvatele. Město problém řeší.

07.09.2015 17:38

Obyvatelé okolí Bolevecké návsi v Plzni Bolevci si v posledních týdnech museli zvyknout na jednu hodně nemilou záležitost. V různých časových intervalech se i bez příčiny spouští hasičské sirény. Lidé posílali stížnosti dokonce i samotným hasičům, teď se věcí zabývá vedení města.
Situace se v Bolevci vystupňovala během léta. Sirény podle místních obyvatel "houkaly" i několikrát během týdne. "To ale nebylo jen přes den. Jednou mě to vzbudilo i v jednu v noci a v tom tichu to byl nepříjemný kravál. Nejhorší je, že až se opravdu něco bude dít, tak si všichni budou myslet, že o nic nejde," stěžovala si redakci QAP.CZ před časem paní Marie D., obyvatelka jednoho z okolních paneláků. Právě lidé z okolního sídliště se kvůli sirénám rozčilovali poměrně často.
Město situaci řeší. Sirény by měly přestat houkat bez příčiny...
Teď se celou kauzou začal zabývat i primátor města. Aktuální situace totiž trápí i samotné hasiče. "Já jsem tu informaci dostal ze dvou zdrojů. Prvním z nich byli bolevečtí hasiči, kteří s tím sami mají problém. Ten systém je nějakým způsobem poškozen nebo nefunguje tak, jak má. Druhým zdrojem byla stížnost jednoho z občanů a to bylo dáno na vědomí i zastupitelům. My jsme to okamžitě ten den, kdy stížnost přišla, začali řešit. Předal jsem to panu vedoucímu krizového řízení, aby se to napravilo," řekl QAPu primátor Martin Zrzavecký.
"Reakce směrem ke stěžovateli byla také okamžitá, informovali jsme ho, jak jsme postoupili. Samozřejmě chceme to řešit tak, aby to neotravovalo obyvatele," dodává primátor města.
Problémy se sirénami byly v Plzni například před šesti lety, kdy během tradičního testování první středu v měsíci spustily v poledne omylem tón reálné hrozby. I když lidé většinou nic nepoznali, obraceli se na hasiče zástupci obcí v kraji. I tam se totiž kvůli technickým problémům spustil kolísavý tón pro opravdové nebezpečí. Několikrát denně zněly ale sirény v Plzni i v letošním roce. Kvůli ověření evakuačního systému se prověřovaly v první polovině dubna sirény v likérce v Božkově.

 

Zdroj: QAP.CZ Vaše internetové noviny. Sirény v Bolevci obtěžují obyvatele. Město problém řeší.[online] [cit. 2015-09-07]. Dostupné z: https://www.qap.cz/zpravy/object/sireny-v-bolevci-obtezuji-obyvatele-mesto-problem-resi-71711/article.htm

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Bolevecká náves Česká republika, Plzeňský kraj, Plzeň, Bolevecká náves GPS souřadnice; LOC 49°46´35.156“N, 13°22´36.529“E